Måltider

Det er køkkenets mål både at kunne servere god traditionel dansk mad og nyere retter. Vi laver maden samme dag, som den serveres. Vi bruger friske råvarer bestemt af årstiden, og maden serveres på fade. Ved alle måltiderne er der personale til stede.

Dagens måltider

Morgenmad

Man kan vælge mellem forskellige former for brød, ost (mild – stærk), marmelade, øllebrød/havregrød, surmælksprodukter, blødkogt æg eller pålæg om søndagen, kaffe eller te. Morgenmaden kan du spise på etagerne i tidsrummet 8.00 – 10.00.

Middagsmad / kold mad

Middagsmaden spises kl. 12.30. Middagsmaden består af minimum 3 slags pålæg samt 1 slags ost. Der kan vælges mellem rugbrød og blødt brød.

Men jævne mellemrum erstattes et hold pålæg med en lun ret.

Eftermiddagskaffe

Der er hver dag eftermiddagskaffe med enten kage, småkager, gærbrød eller frugt. Eftermiddagskaffen kan nydes på fællesarealerne på etagerne.

Aftensmad / varm mad samt en forret eller dessert

Aftensmaden består af kød, fisk eller fjerkræ, enkelte gange serveres vegetarisk. Der kan efter aftale, ved særlige hensyn, tilbydes en anden ret end den som står på menuplanen (f.eks. alternativ til fisk og indmad).

Aftensmaden spises på etagerne kl. 18.00.

Ønsker du at spise i din bolig har du mulighed for dette, hvor du kan hente maden selv.

Hvis du ikke har mulighed for selv at hente, kan du få hjælp fra personalet. Ved maden er der personale til stede, som ved behov kan vejlede og støtte den enkelte beboer.

Aftenkaffe / te

Der tilbydes aftenkaffe eller te.

Drikkevarer

Der kan tilbydes forskellige former for drikkevarer samt kaffe og the. Kapselvarer er ikke en del af servicepakken, og skal betales særskilt.

Ved særlige lejligheder tilbydes vin, øl eller sodavand til maden.

Diæt

Er det af helbredsmæssige årsager nødvendigt at spise diætmad, sker det efter henvisning fra egen læge. Efterfølgende aftaler centrets personale den bevilgede diæt med køkkenpersonalet.

Pårørende kan spise sammen med dig

Din ægtefælle eller pårørende er velkommen til at spise sammen med dig. I skal spise i din bolig, på fællesarealerne i stueetagen eller udenfor. Maden skal betales kontant i Administrationen, og derefter bestilles i køkkenet, senest dagen før kl. 10.00. Administrationen har åbent fra kl. 9.00 - 15.00 i hverdagene.

Afmelding af maden

Måltiderne kan ikke afmeldes enkeltvis. Døgnkostpakken kan kun afmeldes for hele dage og afmeldinger kan foretages fra dag til dag. Beboeren opkræves ikke for de fravalgte hele dage, hvor døgnkostpakken og evt. kage/frugt er fravalgt. Hvis en beboer kun skal have nogle af dagens enkeltmåltider, eksempelvis morgenmad, men ikke skal have kold og varm mad, betales der således for hele den valgte døgnkostpakke og evt. kage/frugt den pågældende dag. Af hensyn til planlægningen i køkkenet skal afmeldelser senest ske til plejepersonalet inden kl. 10.00 dagen før.

Sidst opdateret den 12. februar 2024